09 січня 2024 року спеціалісти Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області взяли участь у семінарі для керівників та кухарів закладів відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області щодо питань дотримання норм і вимог міжнародної системи НАССР, ведення та переліку документів з організації харчування, дотримання санітарно-гігієнічних вимог при роботі з харчовою продукцією та умовами її зберігання.
Розглядалися нормативно-правові акти у сфері дотримання вимог санітарного законодавства і законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів; вимоги до приготування готових страв із дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР); вимоги до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами; формування принципів здорового харчування; документація, яка повинна бути у закладі з питань організації харчування, а саме: