Чернігівщина: проведено нараду-семінар на тему: «Здійснення фітосанітарних процедур в умовах воєнного стану»
опубліковано 19 січня 2024 року о 11:41

18 січня в приміщенні Управління фітосанітарної безпеки спеціалістами Головного управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області проведено нараду-навчання (семінар) на тему: «Здійснення фітосанітарних процедур в умовах воєнного стану».

Заступник начальника управління – начальник відділу фітосанітарних заходів на кордоні Управління фітосанітарної безпеки Марина МОЦАР повідомила про вступ у дію Постанови Кабінету Міністрів України від 9 січня 2024 р. № 22 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2022 р. № 398» та акцентувала увагу на основних змінах щодо проведення фітосанітарних процедур на територіях, включених до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309.

Заступник начальника управління – начальник відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки Людмила ФОКІНА доповіла на нараді про особливості видачі (переоформлення) фітосанітарного сертифіката, а також проведення фітосанітарних процедур державним фітосанітарним інспектором за межами митної території України, в разі його направлення у службове відрядження за кордон, а також фітосанітарного контролю зразків для фітосанітарної експертизи (аналізів), відібраних від об’єктів регулювання державним фітосанітарним інспектором за межами митної території України.

Заступник начальника відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки Наталія ДМИТРЕНКО у своїй доповіді висвітлила особливості здійснення процедури знезараження, в тому числі фумігації, в умовах воєнного стану як на митній території України, так і за її межами.

Також у ході навчання-семінару доповідала начальник Управління фітосанітарної безпеки Тетяна ОЛЕЩЕНКО щодо запобігання проявам корупції при проведенні фітосанітарних процедур та акцентувала увагу на персональній відповідальності кожного за корупційні діяння.

Завідувач сектором з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Іван КВАЧАН детально висвітлив основні постулати антикорупційного законодавства та розповів про особливості електронного декларування в умовах воєнного стану, а також ознайомив з алгоритмом дій державного службовця при отриманні неправомірної вигоди.

У режимі онлайн до заходу долучилися суб’єкти господарювання, представники органів місцевого самоврядування, громадськості, спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки та фахівці Державної установи «Чернігівська обласна фітосанітарна лабораторія».

Важливою складовою частиною забезпечення успішного проведення експортно-імпортних операцій, економічного зростання країни, наповнення бюджету та збереження позитивного іміджу є неухильне виконання та дотримання чинного законодавства як України, так і міжнародних партнерів, а також вимог стандартів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux