Чернігівщина: під час онлайн-наради обговорено низку нагальних питань - від антикорупційної програми до ідентифікації тварин
опубліковано 09 квітня 2024 року о 09:54

За ініціативою та під головуванням начальника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена, за участю керівника Чернігівської філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Вікторії Крисько, головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Івана Квачана відбулась онлайн-нарада-навчання. Участь у заході взяли начальники районних управлінь, лікарі - епізоотологи районних державних лікарень ветеринарної медицини, директори міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен під час вступного слова наголосив на обов’язковому дотриманні вимог антикорупційного законодавства та неприйнятності зловживань будь-якими посадовими особами своїм службовим становищем. Це стосується не лише держслужбовців, а й державних інспекторів ветеринарної медицини, що здійснюють державний нагляд і контроль за дотриманням вимог щодо ідентифікації тварин.

Керівник Чернігівської філії ДП АІРТ Вікторія Крисько наголосила на необхідності дотримуватися діючого законодавства та інших нормативно-правових документів при здійсненні ідентифікації тварин у господарствах усіх форм власності. Вона проаналізувала аналітичні матеріали та виокремила проблемні питання, які виникають в ході проведення реєстрації, ідентифікації та інвентаризації господарств у Єдиному державному реєстрі тварин. Особливу увагу звернула на необхідність активізувати роботу з ідентифікації дрібної рогатої худоби як на господарствах, так і в індивідуальному приватному секторі, приведення Єдиного державного реєстру тварин у відповідність до наявного поголів’я.

Про реалізацію Антикорупційної програми, оцінювання та результати ідентифікації корупційних ризиків, рівні ймовірності реалізації, наслідки та рівні, а також заходи впливу на корупційні ризики розповів головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Іван Квачан. Також попередив про персональну відповідальність за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux