Черкащина: забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час святкування Рош га-Шана перебуває на контролі Держпродспожвслужби
опубліковано 07 жовтня 2024 року о 17:10

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Альона Бойко постійно координує забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час святкування Рош га-Шана 2024 року. Керівник здійснила з начальником Уманського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Ларисою Качановою та представниками закладів, що забезпечують обслуговування заходів, комісійне моніторингове відвідування щодо дотримання організаційних заходів, що належать до компетенції Держпродспоживслужби.

З метою гарантування санітарної безпеки в цей період, Уманське районне управління Держпродспоживслужби розробило та впровадило низку планів. Зокрема, щодо профілактики зооантропонозних інфекцій та забезпечення санітарної охорони території міста Умань і Уманського району.

Також були надані пропозиції до міського плану «Безпечного перебування учасників заходів та населення на території м. Умань у період святкування Рош га-Шана у 2024 році», «Санітарної охорони території м. Умань на 2024-2028 рр», «Санітарної  охорони території Уманського району на 2024-2028 рр.», взаємодії Міжнародного Благодійного Фонду імені Рабі Нахмана з Бреславу, БО «Благодійний фонд Історико-культурний центр міста Умані та Уманського району». 

Уманське районне управління також забезпечило готовність до реагування на можливі надзвичайні ситуації.

Зважаючи на нестабільну ситуацію щодо небезпечних інфекцій, зокрема, що мають міжнародне значення, розроблено плани попередження лептоспірозу та гарячки Західного Нілу. Фахівці управління здійснили 368 моніторингових обстежень та надали рекомендації 35 суб’єктам господарювання, які задіяні в обслуговуванні заходів.

Крім того, спеціалісти взяли участь у трьох засіданнях робочої групи Уманської міської ради та комісіях Черкаської обласної державної адміністрації, ТЕБ та НС Уманської міської ради.

Ініційовано та проведено робочі зустрічі з керівниками Міжнародного Благодійного Фонду імені Рабі Нахмана з Бреславу, Благодійної організації «Благодійний фонд Історико-культурний центр міста Умані», мобільної бригади  ДУ ТМО МВС України по Черкаській області, медичним персоналом, прибувшим з Ізраїлю та США.

На виконання доручення начальника Черкаської обласної військової адміністрації від 03.11.2023 № 24-Д та рішення комісії ТЕБ та НС Уманської міської ради від 06.09.2024 № 13, проведено 368 моніторингових відвідувань об’єктів нагляду, задіяних в обслуговуванні заходу та розташованих на території компактного проживання та святкування.

Проводиться постійний моніторинг інфекційної захворюваності, епізоотичної ситуації, безпечності харчових продуктів та питної води, води з водойм, води стічної, переміщення тварин, гуманітарної допомоги харчовими продуктами на Рош га-Шан.

За результатами аналізу визначаються фактори ризику середовища життєдіяльності та надаються рекомендації щодо вжиття коригувальних заходів.

Крім того, Уманською районною державною лікарнею ветеринарної медицини було щеплено 155 тварин, а районною державною лабораторією проведено верифікацію питної води, харчових продуктів та гігієнічних змивів відповідно до Планів безпечності харчових продуктів у закладах ресторанного господарства, що обслуговують учасників заходів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux