Безпечність харчових продуктів: розпочався сезон полуниці – споживайте обачливо
опубліковано 30 квітня 2024 року о 14:00

Перша полуниця вже з’явилась у продажу і одночасно почастішали  звернення до Держпродспоживслужби, пов’язані  з негативними наслідками від її споживання.

Звичайно, в цю пору року українці активно купують ароматну ягоду, тому радимо дотримуватись двох, всім відомих правил, щоб ласування полуницею приносило лише користь і задоволення:

  • По-перше, купувати полуницю слід тільки у спеціально відведених для цього місцях - на агропродовольчих ринках або в торговельних мережах, куди потрапляє лише продукція, що попередньо пройшла контроль безпечності. На вимогу споживача реалізатор повинен надати відповідні документи для ознайомлення.
  • По-друге, варто пам’ятати про додержання правил гігієни. Ні в якому разі не споживайте полуницю, не промивши її попередньо в достатній кількості води. Адже на немитій ягоді можуть бути шкідливі бактерії, або, навіть, гельмінти.

Дотримання цих двох простих правил убезпечить вас від негативних наслідків. Будьте свідомими при виборі харчових продуктів, адже запобігти неприємностям значно простіше і дешевше, ніж потім долати їх наслідки. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux