Вартість харчового продукту – важливий фактор, який враховують споживачі при його виборі. Тому інформація на ціннику товару повинна бути точною, зрозумілою, лаконічною і не вводити в оману покупця.
Держпродспоживслужба нагадує - Інструкцією про порядок позначення роздрібних цін в підприємствах роздрібної торгівлі та закладах ресторанного господарства визначено, що ярлики цін (цінники) та покажчики цін для продовольчих товарів повинні мати такі реквізити:
Дуже важливо дотримуватись цих простих правил задля уникнення неприємних ситуацій, коли споживач ціну за 100 грам приймає за ціну за 1 кілограм.
Важливо! Оформлення засобів інформування про ціни проводиться до надходження товару до торговельного залу. До початку роботи співробітники магазину повинні перевірити наявність і правильність оформлення (цінників).
Якщо ви вважаєте, що ваші права споживача порушено і суб’єкт господарювання відмовляється задовольнити ваші вимоги відповідно до чинного законодавства - звертайтесь до Держпродспоживслужби або до її територіальних органів.