Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування. Так, у І кварталі 2024 року проведено 2895 комісійних перевірок закладів освіти з питань дотримання санітарного законодавства під час навчально-виховного процесу та з організації харчування. Порушення організації харчування встановлено у 1088 закладах освіти.
«Порушення виявлені у 37,4% із усіх перевірених закладів освіти, у тому числі у закладах дошкільної освіти - 400 (36,7%), закладах загальної середньої освіти - 688 (38%). В кожному випадку наші фахівці надали пропозиції щодо усунення виявлених порушень», - зазначив Сергій Ткачук.
За результатами встановлених порушень надавалися пропозиції щодо:
Крім цього, Держпродспоживслужба відповідно до покладених на неї завдань здійснює державний контроль за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Одна з обов’язкових вимог для оператора ринку харчових продуктів є система НАССР. Це система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.
Так, Держпродспоживслужбою та її територіальними органами
наразі проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу у сфері запровадження і застосування постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи НАССР, в закладах загальної середньої освіти, а саме:
Робота триває - докладаємо усі зусилля для того, щоб діти в Україні якісно харчувались і були здорові попри виклики війни!