31 січня 2025 року відбулось засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області по підсумках роботи служби області за 2024 рік та завданнях на 2025
опубліковано 03 лютого 2025 року о 14:50

Відкрив засідання колегії начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимир Лазарчук.

Він зазначив, що спеціалістами Головного управління, районних державних лікарень ветеринарної медицини, регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби проведена велика робота по забезпеченню охорони території області від занесення збудників особливо небезпечних хвороб тварин, регульованих шкідливих організмів, які несуть загрозу рослинам, з територій інших держав або карантинних зон. Забезпечено благополуччя тваринництва господарств і населених пунктів області, не допущено виникнення і поширення збудників африканської чуми свиней, сибірки, високопатогенного грипу птиці та інших небезпечних хвороб тварин та рослин. Розглянуто 265 письмових звернень споживачів, переважну більшість з яких вирішено позитивно, за результатами яких споживачам повернуто кошти у сумі 301,7 тис. грн. за неякісно придбану продукцію чи неналежне надання послуг.

Спеціалістами та працівниками надавалась фінансова та матеріальна допомогу збройним силам України та внутрішньо переміщеним особам.

На колегії були підбиті підсумки роботи щодо здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицин, фітосанітарної безпеки, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, захисту споживачів а також фінансово-господарської, правової та кадрової діяльності установ.

Володимир Лазарчук подякував усім фахівцям та працівникам Головного управління та установ віднесених до сфери управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за сумлінне виконання посадових обов’язків та наголосив на важливість щоденної діяльності служби. Процесу імплементації нормативно-правових актів Європейського Союзу у національне законодавство України, також про необхідність посилення заходів в галузі безпечності харчових продуктів при проведенні експортних/імпортних операцій.

Керівник окреслив основні пріоритетні напрямки роботи та завдання на 2025 рік, зокрема це:

  • забезпечення стабільної та контрольованої епізоотичної ситуації в області;
  • забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність харчових продуктів до навчального процесу та безпечного харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах області;
  • посилити роботу в проекті із запровадження програми контролю сирого молока на базі програмного забезпечення “Молочний модуль”;
  • забезпечити тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами;
  • контроль за дотриманням законодавства про ідентифікацію тварин юридичними та фізичними особами.
  •  проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення та суб’єктів господарювання, щодо діяльності Головного управління та установ віднесених до сфери управління Держпродспоживслужби.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux