Моніторингові обстеження об’єктів питного водопостачання в Чернівецькій області
опубліковано 17 квітня 2024 року о 17:10

На виконання протоколу № 10 засідання Державної комісії ТЕБ та НС від 21.12.2023 та доручення начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області від 23.01.2024 за 3 місяці поточного року спеціалістами Головного управляння проведено 93 моніторингових обстежень об’єктів питного водопостачання (з них 8 підприємств централізованого та 85 – нецентралізованого водопостачання в Чернівецькій області.

Так, обстежено 8 об’єктів централізованого водопостачання, а саме: КУП “Комунальник”, Новодністровська ДКП управління «Тепловодоканал», КП «Новоселицька тепломережа», ВУЖКГ Глибоцьке, Кельменецьке, Путильське, відомчий водопровід с. Вороновиця та сільський водопровід с. Хрещатик. За результатами обстежень яких, порушення встановлювались на 7, основне порушення, яке виявлялись – відсутній проєкт зон санітарної охорони (ЗСО) на джерело водопостачання.

Крім того, обстежено 85 (41,3%) об’єктів нецентралізованого питного водопостачання, а саме Вижницьким – 13 ( 31,7%), Дністровським – 14 (51,8%), Чернівецьким – 58 (42%) управліннями.

За результатами яких встановлено порушення на 13 (15,3%) громадських криницях Чернівецького району, в частині не проведення лабораторних досліджень питної води, протермінованих санітарних паспортів на джерела водопостачання.

Відповідно до інформації керівників підприємств питного водопостачання в області в рамках виробничого контролю безпечності та якості питної води за 1 квартал досліджено 10687 проб: 5350 – за санітарно-хімічними та 5337 – за мікробіологічними показниками, відхилення не встановлено.

Керівникам підприємств та балансоутримувачам було надано 9 рекомендаційних листів щодо усунення порушень, поінформовано органи місцевої влади та Чернівецьку ОДА.

В лютому 2024 року Головним управлінням було ініційовано проведення спільної наради з Департаментом систем життєзабезпечення ЧОВА, органів місцевого самоврядування та керівників підприємств водопровідно-каналізаційного господарства з питання «Про стан забезпечення населення безпечною для здоров’я людини питною водою».
За результатами наради прийнято рішення щодо проведення відповідних заходів стосовно забезпечення населення безпечною та якісною питною водою населення області.
Робота в даному напрямку триває.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux