Фахівці Держпродспоживслужби у Житомирській області провели симуляційне ризик-орієнтоване інспектування господарства з виробництва молока
опубліковано 28 березня 2024 року о 15:22

27 березня 2024 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області за підтримки швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (далі – QFTP) провели симуляційне ризик-орієнтоване інспектування на потужностях господарства з виробництва молока ПП «Галекс Агро» з метою поширення знань щодо останніх вимог законодавства в молочному секторі, необхідності впровадження Програми контролю сирого молока та покращення практичних навичок фахівців регіонального рівня.  

У заході взяли участь 20 фахівці обласного та районного рівнів Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

Для теоретичної підготовки перед практичним етапом всі учасники пройшли курс дистанційного навчання «Ризик-орієнтоване інспектування операторів ринку молока і молочних продуктів», який був підготовлений за підтримки QFTP та розміщений на платформі Держпродспоживслужби.  

Тренером для проведення симуляційного інспектування виступив начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Семчук, який брав участь у тренінгу тренера на тему «Ризик-орієнтоване інспектування операторів ринку молока і молочних продуктів» з 15 по 19 травня 2023 року у м. Вінниця, що був організований QFTP.  

Під час заходу в.о. завідувача відділу відбору, реєстрації зразків та оформлення документів Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Оксана Кратовська, яка уповноважена на здійснення відбору зразків продемонструвала процедуру відбору зразків відповідно до стандартної операційної процедури щодо відбору зразків сирого молока для визначення кількості соматичних клітин і загального бактеріологічного забруднення та оформлення акту відбору зразків сирого молока, його реєстрацію у інформаційно-комунікаційній системі Держпродспоживслужби «Молочний модуль» (далі - ММ) та надсилання до лабораторії через ММ.

За результатами участі у симуляційному інспектуванні державні інспектори отримали сертифікати.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області та команда QFTP висловлюють вдячність за допомогу в організації та проведенні симуляційного інспектування керівнику ПП «Галекс Агро» Олександру Ющенку та всім представникам господарства.

Проведення симуляційних інспектувань у кожній області підготовленими тренерами — це один із найважливіших етапів погодженої керівництвом Держпродспоживслужби концепції проведення регіональних тренінгів для фахівців Держпродспоживслужби та уповноважених ветеринарів щодо ризик-орієнтованого інспектування господарства з виробництва молока, що сприяє вдосконаленню національної системи контролю за безпечністю молока і молочних продуктів та наближенню до вимог ЄС.


Цей захід проводився за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org та за участі Держпродспоживслужби України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux