Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у роботі XVII Міжнародної науково-практичної конференції «Умови економічного зростання в країнах з ринковою економікою»
опубліковано 25 квітня 2024 року о 12:27

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та інші фахівці служби взяли участь у роботі XVII Міжнародної науково-практичної конференції «Умови економічного зростання в країнах з ринковою економікою», організаторами якої є Міністерство освіти і науки України, Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Інститут економіки та прогнозування НАН України та інші організації.

Серед учасників конференції – провідні вчені та експерти з України, а також низки європейських країн (Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Болгарії та ін.).

Сергій Захарін від імені Держпродспоживслужби привітав учасників та гостей конференції і повідомив, що органами влади вживаються серйозні комплексні заходи, спрямовані на підтримку бізнесу, забезпечення макроекономічної та макрофінансової стабільності, поліпшення показників соціально-економічної динаміки. Не дивлячись на правовий режим воєнного стану, реалізується низка крупних інвестиційних проектів. Системні суспільні реформи покликані модернізувати управлінські процеси та підвищити якість життя громадян.

Один із успішних прикладів системного застосування інструментів державного регулювання – впровадження реформи шкільного харчування, яка охоплює низку галузей, сприяє залученню громадян в управління державними справами, несе в собі і короткострокові, і довгострокові ефекти. Так, нещодавно Урядом України схвалено Стратегію реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, а також затверджено Операційний план заходів з реалізації Стратегії у 2023-2024 роках.

Проєкт Стратегії розроблено фахівцями низки міністерств та інших центральних органів виконавчої влади (у тому числі Держпродспоживслужби), із залученням представників громадськості та експертів міжнародних організацій.

Реформа шкільного харчування здійснюється за ініціативою та під патронатом першої леді України Олени Зеленської, що дало змогу швидко та ефективно консолідувати різних стейкхолдерів, виконати низку важливих і необхідних кроків. У реалізації реформи бере участь, зокрема, і Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів.

«В сучасних умовах кожен свідомий громадянин розуміє, що він братиме участь в процесах економічної відбудови та економічного відновлення. На мою думку, будь-яка успішна державна реформа дає суспільству потужний імпульс соціально-психологічної підтримки, адже таким чином громадяни можуть бачити позитивні здобутки, підтримувати свою впевненість у майбутньому, безпосередньо долучитися до модернізації суспільних процесів, зробити посильний внесок у розбудову простору якісного життя», - повідомив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux