Держпродспоживслужба підтримує ініціативи вітчизняного бізнесу на шляху до євроінтеграції
опубліковано 10 травня 2024 року о 12:51

Сергій Ткачук, Голова Держпродспоживслужби долучився до церемонії підписання Меморандуму порозуміння між об’єднанням «Спілка молочних підприємств України» (СМПУ) та Європейською молочною асоціацію (EDA), що відбулась вчора в приміщені Укрінформу.

«Держпродспоживслужба підтримує співпрацю українських інститутів громадянського суспільства з європейськими колегами. Адже консолідація зусиль всіх зацікавлених сторін наближає нас до спільної мети – підвищення рівня життя людей, - зазначив Сергій Ткачук, - наразі, завдяки спільним зусиллям Держпродспоживслужби та учасників молочного ринку вже 56 молокопереробних підприємств можуть експортувати власну продукцію в Європейський Союз».

Держпродспоживслужба постійно працює над оптимізацію надання адміністративних послуг бізнесу шляхом цифровізації та діджиталізації. Зокрема, наразі можливо зареєструвати потужності оператора ринку онлайн, триває спрощення формальних процедур при оформленні міжнародних сертифікатів на імпорт/транзит на/через територію країн Європейського Союзу завдяки впровадженню європейської системи TRACES NT, продовжується впровадження у співпраці з Мінагрополітики Програми контролю сирого молока з метою формування еквівалентних ЄС процедур ризик-орієнтованого контролю через регулярний моніторинг періодичних перевірок сирого молока з боку компетентного органу, тощо.

Довідково. Підписання Меморандуму порозуміння між об’єднанням «Спілка молочних підприємств України» (СМПУ) та Європейською молочною асоціацію (EDA) передбачає підтримку вільної торгівлі молочними продуктами та захист інвестицій в Україні; довгострокову інтеграцію українського молочного сектору до єдиного європейського ринку через спільну «дорожню карту»; створення переліку «молочних потреб України» у контексті «Швидкої оцінки збитків та потреб» ЄС в межах Ukraine Facility; старт діалогу між нашою країною та Євросоюзом щодо шляхів інтеграції українського молочного сектору та сільського господарства в межах дискусій про рамки інтеграції України до майбутньої Спільної аграрної політики ЄС (CAP27).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux