Ветеринарні лікарні столиці розширюють можливості лікування тварин
опубліковано 08 травня 2024 року о 09:00

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав Державну міську лікарню дрібних тварин (м.Київ, вул. Волинська, 12), лікарню ветеринарної медицини Оболонського району Києва (вул. Сім’ї Кульженків, 3) та лікарню ветеринарної медицини Печерського району Києва (вул. Сергія Миронова, 2).

В місті працює вісім державних ветеринарних лікарень, постійно проводиться вакцинація домашніх тварин, вживаються заходи по боротьбі із небезпечними хворобами, проводиться роз’яснювальна робота серед власників тварин.

Під час робочої зустрічі піднімалися питання подальшого розвитку парку лабораторного та ветеринарного обладнання державних лікарень ветеринарної медицини, а також впровадження сучасних технологій надання відповідних послуг. Окрім того, обговорювалася проблематика готовності установ до впровадження кращих практик організації лабораторної роботи, які грунтуються на досвіді країн ЄС, а також подальшої цифровізації лікарень.

Начальник Об’єднання ветеринарної медицини у м. Києві Геннадій Савчук розказав, що ветеринарна служба столиці здійснює підготовчі роботи для встановлення нового діагностичного, лабораторного та лікувального обладнання. Столичні лікарні оснащені сучасним обладнанням, у тому числі апаратами ультразвукової діагностики, рентген-апаратами, сучасними боксами. Приміром, в лікарні ветеринарної медицини Печерського району Києва встановлено та успішно використовується новітнє устаткування для післяопераційної реабілітації пацієнтів, які дозволяють визначати необхідні параметри (тиск, температуру, обсяг кисню) в середині боксу.

«Державні лікарні ветеринарної медицини мають свою нішу на ринку діагностичних, лабораторних та ветеринарних послуг. Наші лікарі готові надати висококваліфіковану допомогу, використовуючи сучасне обладнання та сучасні методики діагностики і лікування тварин. Рентген-устаткування, апарати УЗД-діагностики, лабораторні аналізатори, бокси для інтенсивної терапії важкохворих тварин тощо – це обладнання широко використовується у повсякденній ветеринарній практиці. Приємно відзначити, що ветеринарна служба Києва вживає рішучі заходи, спрямовані на модернізацію алгоритмів надання ветеринарних послуг. Наші фахівці, окрім традиційної лікувальної роботи, здійснюють також додаткові заходи, визначені законодавством, зокрема в частині вакцинації домашніх тварин, а також профілактики хвороб, які є спільними для людини і тварини. На черзі – впровадження кращих практик організації лабораторної роботи, які грунтуються на досвіді країн ЄС. Окрім того, здійснюємо серйозні кроки для подальшої цифровізації лабораторій та лікарень», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux