Проведено перше засідання секції «Фітосанітарна безпека та контроль в рослинництві» Науково-методичної ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
опубліковано 24 квітня 2024 року о 14:18

Відбулося перше засідання секції «Фітосанітарна безпека та контроль в рослинництві» Науково-методичної ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Головував на засіданні Сергій Захарін - заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Голова Науково-методичної ради.

На засіданні було ретельно вивчено проєкт збірника «Прогноз фітосанітарного стану агроценозів України та рекомендації щодо захисту рослин». Усього надійшло 11 рецензій, всі вони позитивні, але містили зауваження та пропозиції, спрямовані на удосконалення змістовної наповненості майбутнього видання.

Члени секції ухвалили рішення: матеріали збірника схвалити, рекомендувати його оприлюднення та використання в практичній діяльності.

Також на засіданні розглядалося питання про обрання співголів секції. Члени секції були одноголосні: співголовами секції обрано директора Департаменту фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби Андрія Челомбітко та заступника директора Інституту захисту рослин НААН України, доктора сільськогосподарських наук Ганну Ткаленко.

Під час розгляду пункту «Різне» Сергій Захарін надав членам секції деякі роз’яснення з процедурних питань.

«Науково-методична рада при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів має стати потужним органам, який здійснюватиме координацію наукового, методологічного, методичного та інноваційного забезпечення процесів реалізації державної політики за відповідними напрямами. До складу секції «Фітосанітарна безпека та контроль в рослинництві» входять найкращі фахівці фітосанітарної справи – і науковці, і спеціалісти системи Держпродспоживслужби. Мені дуже приємно, що члени секції активно включилися в роботу, надали цікаві та оригінальні пропозиції», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux