Держпродспоживслужба підтримує імплементацію потенціалу роботодавців в процес підготовки сучасних професіоналів
опубліковано 22 квітня 2024 року о 09:45

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін взяв участь у засіданні круглого столу «Місія і роль сучасного роботодавця у забезпечення якості вищої освіти», який проведений на майданчиках Західноукраїнського національного університету (м. Тернопіль).

Сергій Захарін розказав про основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Держпродспоживслужба є потужним роботодавцем, а тому підтримує співробітництво з провідними закладами вищої освіти.

Зокрема, проведено робочі зустрічі щодо залучення кращих студентів на практику до територіальних органів, підприємств та установ системи Держпродспоживслужби, організовуються навчальні екскурсії до інститутів та лабораторій, провідним університетам запропоновано ініціювати програми дуальної освіти.

Сергій Захарін підкреслив, що велика увага приділяється підтримці цифрових трансформацій ключових управлінських процесів, у першу чергу - модернізації електронних реєстрів, які використовуються службою та її територіальними органами, а також постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Ректор університету доктор економічних наук, професор Оксана Десятнюк розказала про результати освітнього процесу та здобутки у сфері підготовки кадрів для відновлення економіки України. Випускники університету користуються заслуженим попитом з боку українських та іноземних роботодавців. На факультетах та кафедрах регулярно відбуваються зустрічі з представниками організацій-роботодавців різних галузей.

Голова Вченої ради університету доктор економічних наук, професор Андрій Крисоватий розповів про результати роботи численних наукових і науково-навчальних лабораторій. Студенти регулярно вивчають не лише теорію, а й чинні нормативно-правові акти, методичну документацію, технічні регламенти тощо, а також обов’язково закріплюють отримані знання під час проходження практики.

Учасники круглого столу ознайомилися із станом цифровізації освітнього процесу, а також комп’ютерним обладнанням, що використовуються під час занять та тренінгів. Окрім того, відвідали навчальне кафе та навчальний кулінарний цех, робота яких грунтується на принципах НАССP - системи, яка дає сучасний інструментарій управління якістю і безпечністю харчових продуктів та готових страв.

“Роботодавці мають співпрацювати із закладами освіти і формувати запит на сучасних фахівців, їхні компетентності. Сучасний фахівець повинен володіти не просто «набором компетентностей», а конкретними навичками, вміти застосовувати професійні знання для вирішення практичних ситуацій в реальному житті. Дуже важливо, аби кожен випускник володів цифровими навичками, адже значна частина технологічних операцій здійснюється із використанням цифрових технологій. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є потужним роботодавцем, в нашій системі працює майже 20 тисяч професіоналів. Тому ми охоче беремо участь у всіх можливих активностях, які передбачають опанування студентами сучасних програмних продуктів у сфері безпечності харчових продуктів. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науково-педагогічних працівників Західноукраїнського національного університету, домовились про розширення співробітництва у реалізації освітніх і наукових проєктів. Обговорювалися перспективні механізми проходження практики кращими студентами університету в системі Держпродспоживслужби, організації науково-навчальних екскурсій, проведення спільних вебінарів та відкритих лекцій», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux