Держпродспоживслужба Кіровоградщини зміцнює арсенал обладнання ветеринарних лікарень та лабораторій
опубліковано 15 квітня 2024 року о 14:17

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав з робочим візитом Кіровоградську область, де ознайомився з роботою підвідомчих установ - регіональної державної лабораторії, районної державної лікарні ветеринарної медицини та обласної фітосанітарної лабораторії.

Кіровоградська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби акредитована відповідно до сучасних вимог, має функціонал здійснення широкого спектру лабораторних досліджень, зокрема продукції тваринного та рослинного походження, кормів, води, насіння та садивного матеріалу, санітарно-гігієнічних досліджень, лабораторної діагностики хвороб тварин. Сергій Захарін особисто перевірив працездатність діагностичної апаратури та порядок ведення документації.

Кропивницька районна державна лікарня ветеринарної медицини має широкі можливості надання якісних ветеринарних послуг. Зокрема, в арсеналі лікарні - переносний апарат ультразвукової діагностики, що дає змогу проводити обстеження тварин як в лікарні, так і під час виїзду. В лікарні використовується сучасний апарат "хірургічний електроніж", який дає змогу проводити тваринам безкровні операції. Нині здійснюються підготовчі роботи для встановлення рентген-апарату. Сергій Захарін поспілкувався із власниками тварин, а також ознайомився із наявними засобами наочної агітації.

Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія здійснює обстеження сільськогосподарських культур на наявність шкідників із застосуванням сучасного обладнання імпортного та вітчизняного виробництва. Фахівці лабораторії мають можливості виготовляти екологічно безпечні препарати, основу якого складає зерно пшениці, оброблене в лабораторних умовах специфічними бактеріями для захисту від мишоподібних гризунів на сільськогосподарських угіддях, фермах і в складських приміщеннях. Лабораторія також акредитована на проведення фітосанітарної експертизи та ідентифікацію регульованих шкідливих організмів, аналізування посівних якостей насіння, визначення біохімічних та технологічних показників сільськогосподарських культур. Сергій Захарін уважно вивчив Куточок герболога, а також наявні гербарії.

Начальник Головного управління в області Ігор Бойчук відзначив позитивний вплив на роботу підвідомчих установ своєчасних та чітких рішень колегії Держпродспоживслужби, що відбулися у лютому та березні поточного року.

"Рівень матеріально-технічного забезпечення установ Держпродспоживлслужби, що розміщені у Кропивницькому - цілком достатній, аби якісно та ефективно виконувати повноваження щодо підтримки ветеринарно-санітарного, фітосантіарного та епідеміологічного благополуччя, надавати сучасну ветеринарну допомогу, здійснювати належні профілактичні заходи. Переконаний, що спільними зусиллями працівників різних підрозділів служби буде забезпечено належний стан біологічної безпеки на території. Нині ми напружено працюємо над вирішенням актуальних питань, пов'язаних з подальшим зміцненням арсеналу діагностичного, лабораторного та інструментального обладнання. Окрім того, актуальним є завдання подальшої цифровізації управлінських процесів", - зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux