Почастішали випадки виявлення середземноморської плодової мухи в імпортних фруктах
опубліковано 04 січня 2017 року о 11:14

Зі збільшенням імпорту овочів і фруктів до України у зимовий період, збільшилася кількість випадків виявлення карантинних організмів. Зокрема, фахівці Держпродспоживслужби відзначають, що почастішали випадки виявлення середземноморської плодової мухи, яка може нести серйозну загрозу продовольчій безпеці країни, бо є багатоїдним шкідником (пошкоджує велику кількість видів рослин з багатьох родин).

Так, 17 січня 2017 року  при проведенні фітосанітарного контролю в Одеській області в СФК «Іллічівськ» (паромний) було виявлено відсутній на території України карантинний організм – середземноморську плодову муху (Ceratitis capitata Wied.) у вантажах мандарин, апельсин та лимонів вагою 88,25 тонн, 136,45 тонн  та 48,4 тонн відповідно. Зазначені вантажі надійшли до України з Туреччини.

Фітосанітарні заходи: заражені вантажі повернені.

20 січня 2017 року в Одеській області при проведенні фітосанітарного контролю в СФК «Одеський морський торговельний порт» було виявлено відсутній на території України карантинний організм – середземноморську плодову муху (Ceratitis capitata Wied.) у вантажах бананів вагою 46,464 тонн, походженням з Еквадору та 22,729 тонн походженням з Коста-Ріки.

Фітосанітарні заходи: заражені вантажі затримані, до них будуть вжиті відповідні фітосанітарні заходи.

21 січня 2017 року  при проведенні фітосанітарного контролю в Одеській області в СФК «Іллічівськ» (паромний) було виявлено відсутній на території України карантинний організм – середземноморську плодову муху (Ceratitis capitata Wied.) у вантажах мандарин та грейпфрутів походженням з Туреччини, вагою 72,6 тонн  та 23,7 тонн відповідно.

Фітосанітарні заходи: заражені вантажі повернені.

24 січня 2017 року в Київській області при проведенні фітосанітарного контролю в СМО «Східний термінал» було виявлено відсутній на території України карантинний організм – середземноморську плодову муху (Ceratitis capitata Wied.) у вантажі апельсин походженням з Туреччини, вагою 9,5 тонн.

Фітосанітарні заходи: заражений вантаж затриманий, до нього будуть вжиті відповідні фітосанітарні заходи.

З метою недопущення подібних випадків до країн-експортерів – Еквадору, Коста-Ріки та Туреччини надіслані нотифікаційні повідомлення про невідповідність вантажів фітосанітарним вимогам України. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux