Держпродспоживслужба та Агентство зменшення загроз США обговорили конкретні напрямки подальшої співпраці
опубліковано 06 листопада 2017 року о 21:16

Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук провів зустріч з представниками Агентства зменшення загроз Сполучених Штатів Америки з питань поглиблення співпраці.

Зустріч була організована з нагоди візиту менеджера міжнародного проекту в Україні «Програма залучення до спільної біологічної діяльності» Кевіна Гаррета, який перебуває в Києві з 3 по 9 листопада 2017 року з метою відновлення роботи спільної робочої групи виконавчих органів у рамках підписаної угоди щодо зменшення біозагрози.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо результативності взаємного співробітництва в сфері зменшення біологічної загрози та окреслили основні напрямки для подальшої спільної роботи.

«Ми високо цінуємо підтримку, яка надається Держпродспоживслужбі та Україні загалом у рамках проекту «Програма залучення до спільної біологічної діяльності», в частині забезпечення діагностикумами, що дало можливість діагностувати АЧС у поголів’я свиней у період, коли Служба мала у цьому велику потребу. Така підтримка дозволила Держпродспоживслужбі проводити спостереження і дослідження АЧС безперебійно», - наголосив Андрій Жук.

Він також поінформував учасників зустрічі про проведену внутрішню роботу в Службі, яка сприяла вирішенню проблеми забезпечення діагностикумами: зараз проведено відповідні процедури закупівлі цих препаратів за кошти держбюджету і найближчим часом відбудуться їх поставки.

Як наголосив Перший заступник Голови, Держпродспоживслужба зацікавлена у продовженні та поглибленні співпраці з Агентством зменшення загроз США у реалізації спільних проектів у рамках Прогарами залучення до спільної біологічної діяльності, зокрема у сфері наукових досліджень, розробки методологічного забезпечення, нормативно-правового регулювання з використанням досвіду США.

За словами Андрія Жука, Служба буде вдячна на технічну допомогу у дооснащенні лабораторій, зокрема в частині забезпечення необхідним додатковим обладнанням для проведення досліджень на діагностику методом ПЛР.

Крім того, сторони попередньо досягнули домовленості про проведення тренінгів для спеціалістів Держпродспоживслужби та її територіальних органів з питань біобезпеки, зокрема щодо профілактики та ліквідації нодулярного дерматиту та ящуру.  

За результатами переговорів сторони домовилися ще поточного тижня провести засідання спільної робочої групи виконавчих органів влади, під час якої будуть обговорені запити, пріоритети та визначені цілі для кожної лабораторії, яка залучена до співпраці. На переконання учасників зустрічі, відновлення роботи спільної робочої групи дозволить підвищити результативність співпраці та створити в Україні умови  для зменшення біологічних загроз.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux