Якість сирого молока має стати драйвером зростання галузі, - Владислава Магалецька
опубліковано 01 червня 2021 року о 15:29

Якість сирого молока має стати основним драйвером зростання молочної галузі країни. Це глобальний тренд, який спостерігається в провідних країнах світу. Про це заявила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час XIV Міжнародного молочного конгресу.

В Україні за підтримки швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» реалізується програма контролю сирого молока. Вона була започаткована в 2019 році в чотирьох областях: Вінницькій, Миколаївській, Полтавській та Харківській.

Сьогодні до програми доєдналися вже десять областей, які отримали необхідне обладнання для виконання досліджень сирого молока на визначення кількості соматичних клітин, загальної бактеріальної забрудненості, наявності інгібіторів та точки замерзання згідно із міжнародними вимогами. Інформація за результатами досліджень вноситься до Молочного модуля, доступ до якого мають не лише фахівці Держпродспоживслужби, а й виробники і постачальники молока. За словами Владислави Магалецької, завдання – зробити програму всеукраїнською.

 «Розвиток нашого пілотного проєкту призведе до того, що в нас буде можливість покращити якість сирого молока в рамках всієї країни. Ми маємо бути впевнені в високій якості продукції, яку споживають наші діти і всі споживачі», - підкреслила Владислава Магалецька. 

За словами Голови Держпродспоживслужби, для масштабування програми дуже важливою є підтримка з боку бізнесу. Саме бізнес у партнерстві з державою може популяризувати якість продукції.

Під час XIV Міжнародного молочного конгресу Владислава Магалецька разом із координатором компонента «Молочний сектор» швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» Іриною Висоцькою нагородили учасників пілотного проєкту, які показали найкращі результати протягом 2020 року.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба працює над тим, щоб українські споживачі отримували якісні продукти, а український бізнес – розширював ринки збуту. Служба активно розвиває доступ до експортних ринків та працює над розбудовою нових підходів до здійснення заходів державного контролю. Саме у цьому допомагає програма контролю сирого молока.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux