Фахівці Держпродспоживслужби та представники Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів обговорили питання аудиту українського рибного виробництва
опубліковано 03 листопада 2020 року о 15:22

Сьогодні 03 листопада 2020 року т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, у режимі відеонаради обговорила з представниками Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів питання щодо проведення аудиту української рибної продукції, яка експортується до країн ЄС.

У заході також взяли участь заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Артем Саєнко, начальник Управління державного контролю Микола Білоус, начальник Управління безпечності харчових продуктів та кормів Ольга Семенчук, начальник Управління міжнародного співробітництва Олена Курята, заступник начальника Відділу зовнішніх відносин та зв'язків з Європейським Союзом Тетяна Яковенко та інші профільні фахівці Держпродспоживслужби як центрального апарату так і головних управлінь Служби, а також інші зацікавлені особи.

У рамках зустрічі учасники обговорили питання проведення аудиту представниками Європейської Комісії на українських підприємствах з виготовлення рибної продукції, які експортують до ЄС. Для української сторони були представлені основні завдання та цілі проведення аудиту.

У свою чергу, українська сторона ознайомила аудиторів зі статистичними даними щодо обсягів виробництва вітчизняної рибної продукції. Зокрема, були обговорені питання функціонування українського законодавства в частині державного нагляду/контролю виробничого ланцюжка рибної продукції, що експортується до країн ЄС.

Окрім того, фахівці Держпродспоживслужби та представники Європейської Комісії обговорили питання подальшої співпраці та координації у межах роботи компетентних органів сторін під час проведення аудиту.

Українська сторона відзначила важливість проведення європейськими фахівцями даного аудиту. Зокрема, було наголошено, що такого роду перевірки дають можливість не тільки продемонструвати відповідність українського виробника європейським вимогам, а й в подальшому вести предметні дискусії щодо здійснення державного контролю з метою його удосконалення.

Довідково:

Представники Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів проводитимуть незалежний аудит українського рибного виробництва з 03 листопада по 13 листопада 2020 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux