Новини

Негатив –у 30% суб’єктів господарювання виявлені порушення санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм. Позитив - в Києві народжуєтся соціально-відповідальний бізнес.


Фахівцями Держпродспоживслужби проводилася роз'яснювальна робота серед суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють обіг харчових продуктів.

Спеціалісти спільно з адміністрацією цих установ знаходили порушення або недотримання законодавства. На підставі цієї роботи ці установи самостійно прийняли рішення щодо тимчасового припинення роботи для проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації в порядок. Це правильний крок щодо розвитку в Україні соціально відповідального бізнесу.

Загалом при моніторингу було виявлено такі базові блоки порушень:

1. Реєстраційний номер об’єкту потужності відсутній.

2. Продукти харчування завозять без супровідних документів, які вказують на якість та безпечність харчових продуктів.

3. Об’ємно-планувальні рішення не забезпечують потоковість технологічного процесу.

4. Порушений термічний процес приготування страв (технологія, правила зберігання).

5. Технологічне обладнання застаріле. В холодильному обладнанні частково проводиться зберіганні харчових продуктів без відповідного маркування та засобів виміру температури.

6. Відсутні особисті медичні книжки у персоналу.

Важливо: станом на 02.07.2017 року  кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.

У зв’язку з тим що інкубаційний період кишкової інфекції, яка викликана збудником сальмонельозу складає 7-14 днів, не виключається реєстрація поодиноких випадків захворювання.

Громадянам у випадку виявлення клінічних ознак захворювання просимо звертатись до лікувально-профілактичних закладів.

Епідеміологічне розслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію продовжується.

Суб'єктам господарювання, які бажають провести аудит підприємства звертатись за телефоном (044) 245-78-02. Аудит буде проводитись в короткий термін з наданням висновків за участю сетрифікованих аудиторів Держпродспоживслужби в м. Києві. 

Громадянам, які виявили порушення з боку санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм законодавства звертатись до Гарячої лінії (044) 486-95-85.












Автор: pressa від 02.07.2017