Оголошення

Новини

Розширене засідання Колегії виконавчого органу Київської міської ради


Одним із пріоритетних напрямків роботи виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) є забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що виробляються та перебувають в обігу на території м. Києва.

Саме тому, 30 червня 2017 року проведено розширене засідання Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на якому заслухано питання: "Про епідемічну ситуацію в м. Києві, забезпечення контролю за дотриманням законодавства в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів".

За даними Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, у м. Києві зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції серед дорослих і дітей загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, зареєстровані 8 випадків захворювання на ботулізм, пов’язані з вживанням в'яленої риби.

Лише в кінці червня зареєстровані випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов’язані із вживанням харчових продуктів у закладі громадського харчування ТОВ "Суші Ленд". 
Департаментом промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) посилені заходи контролю за дотриманням операторами ринку, які здійснюють господарську діяльність з виробництва, реалізації та зберігання харчових продуктів, вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів.

Зокрема, встановлено жорсткий контроль за діяльністю комунальних підприємств - організаторів ярмарків, які несуть відповідальність за організацію та проведення ярмаркових заходів, на яких реалізуються харчові продукти.

Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) доручено забезпечити заклади охорони здоров'я міста достатньою кількістю швидких тестів, для своєчасної діагностики інфекційних захворювань.

Контроль за дотриманням операторами ринку вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, вжиття заходів, при виявленні порушень, покладено на Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.




Автор: pressa від 30.06.2017