Оголошення

Новини

В Україні виникло власне «ноу-хау» - орган забезпечення безпечності харчових продуктів не може вийти на перевірку


Наразі українська система знаходиться на перехідному етапі – частково ми імплементували норми Євросоюзу, частково в нас система законодавства залишається пострадянською, частково, мова йде про Закон «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», ми маємо українське ноу-хау, коли у Служби із безпечності харчових продуктів немає можливості оперативно вийти на перевірку, тому що в жодній цивілізованій країні такого немає. На цьому сьогодні, 29 червня наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в ході дискусії «Безпечність харчових продуктів: як відкрити споживачам можливості Угоди про асоціацію з ЄС», яка відбулася в Українському кризовому центрі.

У заході також взяли участь представники Верховної Ради, інститутів громадянського суспільства, бізнесу та експерти.

Також Володимир Лапа зазначив, що в рамках нинішнього законодавства забезпечити виконання дієвого контролю надзвичайно складно, а в багатьох випадках – неможливо.

«Верховною Радою вже схвалено законопроект №0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин», який пройшов довгий шлях прийняття та погодження, наразі знаходиться на підписі у Президента. Сподіваємося, що він буде підписаний, далі протягом 9 місяців необхідно розробити понад 40 підзаконних актів і після закінчення даного терміну українська система контролю буде наближена до європейської», - повідомив Голова Держпродспоживслужби.



Автор: pressa від 30.06.2017