Оголошення

Новини

Вітчизняні підприємства продовжують добровільно тестувати свою продукцію


У травні 2017 року другий рік поспіль в рамках програми контролю якості харчових продуктів відбувається добровільне тестування морозива та заморожених продуктів (морозиво, пельмені) вітчизняних підприємств-членів Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти».

Дослідження були проведені за фізико-хімічними та органолептичними показниками в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів».

За результатами тестування всі протестовані зразки відповідають вимогам нормативних документів на виробництво морозива та заморожених продуктів (стандартів). Висновки досліджень опубліковані на сайті Асоціації.

У відповідності до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності  та якості харчових продуктів» Асоціацією розроблені Методичні настанови для підприємств з виробництва морозива та заморожених напівфабрикатів, якими встановлена їх відповідність положенням діючого законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. У даний час дані Методичні настанови передані в МОЗ для затвердження.



Автор: pressa від 22.06.2017