Виробник

Як можна захворіти.

  • Повітряно-крапельним шляхом (під час чхання,  при кашлі хворої людини).
  • Контактний шлях (забруднені руки хворої людини, яка прикриває рот при кашлі/чиханні, забруднені нею речі побуту) 
  • Прояви хвороби.
  • Сухість, першіння та біль у горлі.
  • Кашель з поступовим відходженням світлих, прозорих  виділень
  • Закладеність носа, чихання.
  • Зміна голосу.
  • Почервоніння кон’юнктиви очей, сльозотечія, іноді - світлобоязнь.
  • Підвищення температури.
  • Лихоманка.
  • Біль у суглобах і м’язах.
  • В більш важких випадках — нудота, блювота і втрата свідомості.

Як запобігти.

  • Використовувати захисну маску ( одягнути на хвору людину, щоб зменшити виділення вірусів при чиханні, та на здорову -  для запобігання зараженню).
  • Дотримуватись правил особистої гігієни.
  • Використовувати препарати  для укріплення імунітету, засоби, що знижують чихання та для запобігання висихання слизових оболонок.
  • Проводити вологе прибирання  та провітрювання приміщень в місцях масового перебування людей.
  • Повноцінно харчуватися, приймати вітамінні препарати, вживати свіжий сік. Зелений чай і трав´яні  чаї зі звіробою, м'яти, безсмертника, календули, шипшини допоможуть протистояти грипу та ГРВІ. В харчуванні варто збільшити вживання меду, лимонів, моркви, волоських горіхів, цибулі, часнику, грейпфрутів, фісташок, чорної смородини, обліпихи, кропу,  журавлини.
  • Не переохолоджуватися.