Новини

Звіт Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві за перше півріччя 2017 року


Під керівництвом начальника Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олега Рубана відбулася колегія, на якій були підбиті підсумки роботи за перше півріччя 2017 року.
Під час Колегії особлива увага була приділена санітарно-епідеміологічній ситуації. Управлінням державного нагляду за дотримання санітарного законодавства здійснено 512 заходів державного нагляду (контролю).

У першому півріччі 2017 року спостерігалося ускладнення епідемічної ситуації із захворюваності на гострі кишкові інфекції, сальмонельоз та харчові токсикоінфекції.
На ботулізм захворіло 8 осіб, в тому числі в одному випадку захворювання закінчилося летально. Також в м. Києві зареєстровано 4 спалахи захворювання на гостру кишкову інфекцію та 2 спалахи сальмонельозу, під час яких захворіло 92 особи, з них 44 дітей.

За результатами здійснення державного нагляду в дошкільних, загальноосвітніх навчальних та закладах громадського харчування, де були зареєстровані спалахи, виявлені численні порушення вимог санітарного законодавства. У зв'язку із встановленими фактами порушень вимог санітарного законодавства направлені матеріали до правоохоронних органів про вжиття заходів реагування щодо вчинення протиправних діянь, що спричинили або завідомо могли спричинити поширення інфекційних захворювань та масових отруєнь.

Учасники колегії проаналізували роботу Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, що відповідає за забезпечення проведення державного ветеринарно-санітарного нагляду (контролю) за здоров'ям та благополуччям тварин, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, неїстівних продуктів тваринного походження, кормів та інших об’єктів санітарних заходів на території столиці.

Працівники управління приймали участь в епідеміологічних розслідуваннях спалахів гострих кишкових інфекцій, випадків ботулізму та захворювання після споживання суши. Проводилися відповідні заходи та роз’яснювальна робота в мережі закладів Євразія з виготовлення суши, громадського харчування та інших. 

При проведені сезонних та сільськогосподарських ярмарок протягом ІІ кварталу 2017 року були присутні спеціалісти управління, які проводили роз’яснювальну роботу та звертали увагу організаторів ярмарок та осіб, які здійснюють реалізацію продукції на наявність супровідних документів на продукцію, вимоги до маркування, терміни придатності продукції, санітарний стан робочих місць, дотримання температурних режимів та інше, проводили роз’яснювальну роботу.

Окремо також розглядалися питання Управління захисту споживачів, зокрема, за звітний період до Головного управління надійшло 1903 звернення громадян. За результатами заходів державного нагляду (контролю) повернуто кошти споживачам, у сумі 589,504 тис. грн.

Крім того, учасники наради проаналізували результати здійснення державного нагляду за дотримання законодавства про рекламу, ринкового та метрологічного нагляду.

За результатами Колегії, роботу Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві за перше півріччя 2017 року визнано в цілому задовільною.






 




Автор: pressa від 11.08.2017