Завантаження
Сортувати за:
Датою
Ім'я
Завантаження
Відповідно до статті 19 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», з метою надання консультативної підтримки суб’єктів господарювання, надаємо наступну загальну інформацію.
І. Перелік адміністративних послуг та дозвільно-погоджувальних процедур, що надаються Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві:
1. Дозвіл на проведення діагностичних,...
Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, відповідно до покладених на нього завдань, реалізує на території м. Києва державну політику в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, відповідно до вимог Закону України від 22.07.2014 №1602-VII "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", який набрав чинності з 20.09.2015 року.
Планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) здійснюються відповідно до Закону України "Про основні засади...
1) Рекламодавці, винні:
у замовленні реклами продукції, виробництво та/або обіг якої заборонено законом;
у наданні недостовірної інформації виробнику реклами, необхідної для виробництва реклами;
у замовленні розповсюдження реклами, забороненої законом;
у недотриманні встановлених законом вимог щодо змісту реклами;
у порушенні порядку розповсюдження реклами, якщо реклама розповсюджується ними самостійно;
у розмірі п'ятикратної вартості розповсюдженої реклами.
2) Неподання або подання завідомо...
1) Розміщення попільничок або куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства - від однієї тисячі гривень до десяти тисяч гривень.
2) Невідведення спеціальних місць для куріння, необладнання їх витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, нерозміщення інформації - від однієї тисячі гривень до десяти тисяч гривень.
3) Порушення заборони щодо реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів - від тридцяти тисяч гривень до п'ятдесяти тисяч гривень за кожен...
1) До особи, яка ввела продукцію і обіг або відповідно до закону вважається такою, що ввела продукцію в обіг - ч. 2 ст. 44 ЗУ "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції":
а) введення в обіг продукції, що становить серйозний ризик, - у розмірі від тисячі п'ятисот до трьох тисяч еоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення, за яке на особу вже було накладено штраф, - у розмірі від двох тисяч п'ятисот до п'яти тисяч...
1. Проводяться обстеження приміщень на відповідність вимогам санітарних норм і правил щодо можливості провадження:
медичної практики;
діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних речовин, психотропних речовин та прекурсорів;
освітянської діяльності тощо;
господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини.
Проводяться погодження:
режимів навчання та виховання, навчально-трудового навантаження дітей і підлітків;
режимів роботи загальноосвітніх навчальних закладів;...
Головним управлінням Держпродспоживслужби в м.Києві надаються наступні адміністративні послуги:
експлуатаційні дозволи операторам ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження;
експлуатаційні дозволи для провадження діяльності на потужностях (об’єктах) з переробки неїстівних продуктів тваринного походження; на потужностях (об’єктах) з виробництва, змішування та приготування кормових добавок, преміксів і кормів;
дозволи на...
Порядок здійснення державного нагляду (контролю), права та обов’язки суб’єктів господарювання
Відповідно до статті 7 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, зі змінами, для здійснення планового або позапланового заходу орган державного нагляду (контролю) видає наказ, який має містити найменування суб'єкта господарювання, щодо якого буде здійснюватися захід, та предмет перевірки.
На підставі наказу оформляється направлення на...
Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»;
Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб”;
Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»;
Постанова Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 №1405 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідемічного благополуччя населення та...
Закон України «Про ветеринарну медицину»;
Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»;
Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
Закон України «Про адміністративні...
1) Відмова споживачу в реалізації його прав - у десятикратному розмірі вартості продукції виходячи з що діяли на час придбання цієї продукції, але не менше п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
2) Реалізація продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в державній системі сертифікації, але у документах, згідно з якими її передано на реалізацію, відсутні реєстраційні номери сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності - у розмірі п'ятдесяти відсотків вартості одержаної...
Конституція України
Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»
Закон України «Про ціни і ціноутворення»
Закон України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг»
Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»
Закон України «Про житлово-комунальні послуги»
Закон України «Про телекомунікації»
Постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2009 № 333...
Державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.
Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють:
первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не...