Статті

Прогресивний вітчизняний бізнес запроваджує періодичні добровільні дослідження своєї продукції

Сьогодні вітчизняний бізнес приходить до розуміння, що для забезпечення високої якості харчових продуктів потрібно не лише запровадити високі стандарти технології виробництва. Необхідно в першу чергу бути відповідальним за свого споживача.

Саме тому прогресивні підприємці в Україні започатковують практику проведення добровільних досліджень своєї продукції. Так, наприклад, Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» у 2016 році ініціювала проведення добровільного дослідження українського морозива в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів». Це дозволить збільшити обсяги надходження на внутрішній споживчий ринок високоякісних харчових продуктів та зобов’яже підприємства добросовісно дотримуватися вимог законодавства при їх виробництві.

Як зазначають в Асоціації, дослідження були проведені в червні 2016 року. Представниками ДП «Укрметртестстандарт». У торгових мережах відібрано 8 зразків морозива для проведення випробувань на фізико-хімічні та органолептичні показники. Відповідно до отриманих результатів тестування, перевірена продукція повністю відповідає вимогам державних стандартів на морозиво.


Автор: admin від 24.08.2016





  

Відеорепортаж