Статті

Про проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи під час ярмаркової торгівлі в місті Києві упродовж 14.03.2017-19.03.2017

Упродовж з 14.03.2017 по 19.03.2017 спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві під час ярмаркової торгівлі проведено 85 заходів з інформаційно-роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання, щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів.

Зокрема у Голосіївському районі проведено 12 заходів, у Печерському районі – 6 заходів, у Святошинському районі – 12 заходів, у Солом’янському районі – 4 заходи, у Шевченківському районі – 15 заходів, у Дніпровському районі – 8 заходів, у Деснянському районі – 2 заходи, у Подільському районі – 9 заходів, у Оболонському та Дарницькому районах 2 та 15 заходів відповідно.

Інформаційно-роз’яснювальну роботу проведено з суб’єктами господарювання під час реалізації продуктів харчування на 5423 торгових місцях, у тому числі з реалізації:
  • м’яса – 879
  • молока і молочних продуктів – 479
  • яєць – 192
  • риби і рибопродуктів – 240
  • меду – 251
  • овочів і фруктів – 1949
  • готових харчових продуктів промислового виробництва – 627
  • інших харчових продуктів – 806

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальних заходіввідмічались такі порушення суб’єктами господарювання як:
  • відсутність та/або частково наявність супровідної документації на продукцію;
  • відсутність та/або частково наявність у фізичних осіб, що реалізують продукти харчування, медичних книжок;
  • недотримання вимог маркування продукції;
  • реалізація продукції домашнього виробництва;
  • використання ваг без належних заходів з повірки;
  • відсутність принципу зонування та товарного сусідства;
  • неналежний санітарно-гігієнічний стан торгових місць.

При виявленні порушень продукція до реалізації не допускалася.








Автор: admin від 22.03.2017





  

Відеорепортаж